Cinemax chystá změny programové struktury, druhý kanál už nebude reprízový

21. červenec 2016

Neděle bude stejně jako na HBO vyhrazena atraktivní filmové premiéře, sobota pro změnu premiéře seriálové. Pátek bude určený hororům v rámci bloku „Mad Max“.

Významných změn v programové struktuře doznají od 1. září letošního roku kanály Cinemax a Cinemax 2, které působí v České republice a na Slovensku. Po přeformátování stanice HBO Comedy na HBO 3 jde o další viditelnější programovou novinku, kterou pro zákazníky svých prémiových stanic připravila společnost HBO Europe. Nově budou mít kanály Cinemax vlastní programovou skladbu, takže Cinemax 2 už nebude o 24 hodin opožděnou verzí hlavní stanice. Po technické stránce se na distribuci programů nic nemění.

Cinemax bude nově charakterizovaný jako mainstreamový program orientovaný na americké a mezinárodní filmy, vlastní produkci, dramata, komedie, akční, dobrodružné a kriminální filmy, horory, fantasy, sci-fi a historické filmy. Cinemax 2 bude artovou stanicí zaměřenou na mezinárodní i evropské tituly od nezávislých studií a festivalové snímky. Chybět nebudou ani romantické filmy založené na skutečných příbězích nebo filmy o výjimečných osobnostech. Oba programy budou k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Logo filmového kanálu Cinemax

Neděle bude stejně jako na HBO vyhrazena na Cinemaxu atraktivní filmové premiéře, sobota pro změnu premiéře seriálové. Pátek bude určený hororům v rámci bloku „Mad Max“. Cinemax chystá také opakování nedělní premiéry (v úterý) nebo poslední šanci nejatraktivnějšího titulu uvedeného poprvé v neděli (čtvrtek). Středa bude určena dramatům. Na Cinemaxu 2 bude hlavní filmová premiéra uvedená v sobotu, na neděli je připraven blok „Cinema of the World“.

Logo filmového kanálu Cinemax 2

Společnost HBO Europe provozuje v České republice a na Slovensku celkem pět lineárních kanálů – HBO, HBO 2, HBO 3, Cinemax a Cinemax 2 – a dále dvě videotéky – HBO GO a HBO OD. Všechny stanice jsou operátorům dostupné jak ve standardním, tak i vysokém rozlišení (HDTV). Firma nedávno oslavila na českém trhu dvacetileté působení. Je možné, že v plánech HBO sehrály určitou roli i poslední kroky konkurence. Společnost SPI International například spustila HD verzi stanice FilmBox Premium, změn programu doznalo po preformátování i MGM (nyní AMC). Neplacený artový kanál provozuje Česká televize.

autor: lukpo
Spustit audio