Dětská televize Tuty odstartovala ve vysokém rozlišení, k dispozici je u prvních operátorů

5. prosinec 2017

Do budoucna se dá předpokládat, že HD verze Tuty TV by se mohla objevit například v síti společnosti UPC Česká republika, která je největší kabelovou firmou na trhu.

Nová dětská televize Tuty, která odstartovala letos 1. června, se přibližně po půl roce dočkala své verze s vysokým rozlišením obrazu (HDTV). Její zařazení zaznamenala redakce webu Digitální rádio v rámci on-line platformy SledováníTV.cz, která zajišťuje šíření programů po síti pro malé a střední hráče na trhu. Našemu portálu tuto skutečnost potvrdila zástupkyně firmy Marie Indráková.

Do budoucna se dá předpokládat, že HD verze Tuty TV by se mohla objevit například v síti společnosti UPC Česká republika, která je největší kabelovou firmou na trhu. Tuty TV již v nabídce má, ale pouze ve standardní kvalitě. Stejně je na tom například i Cartoon Network. Ten na překlopení české verze do HD kvality stále čeká. Jako další novinku, kterou zástupci stanice avizovali, bylo hybridní vysílání HbbTV. Pokud nadále platí původní plán, diváci by se ho měli dočkat začátkem příštího roku.

autor: lukpo
Spustit audio