Dětský kanál Cartoon Network lokalizoval svou další verzi do češtiny

14. únor 2018

Vzhledem k tomu, že mutace Central & Eastern Europe cílí zejména na maďarský trh, musí se divák smířit právě s komerčními bloky v tomto jazyce.

Na českém a slovenském trhu je dostupná další lokalizovaná verze stanice Cartoon Network. Po mutaci, která je určená přímo pro náš region a v nabídce ji mají například kabeloví a IPTV operátoři, byl odpovídající jazykovou stopou opatřen i kanál Cartoon Network Central & Eastern Europe. Tato verze je k dispozici klientům satelitní služby freeSAT, kterou provozuje společnost UPC DTH. Kromě české stopy je k dispozici i angličtina a maďarština.

Vzhledem k tomu, že Cartoon Network Central & Eastern Europe cílí zejména na maďarský trh, musí se divák smířit právě s komerčními bloky v tomto jazyce. Tato verze má oproti té určené pro Českou republiku a Slovensko další nevýhodu – je dostupná pouze v obrazovém formátu 4:3. Kabeloví operátoři mají Cartoon Network k dispozici v širokoúhlé verzi, již řadu měsíců se také hovoří o nasazení vysokého rozlišení (HDTV). Nutno upozornit, že HD kvalita není u dětských kanálů příliš obvyklá. Výjimku tvoří stanice Déčko, Nickelodeon nebo Duck TV.

autor: lukpo
Spustit audio