Digital Broadcasting testuje nový DVB-T2 vysílač z pražského Ládví

14. listopad 2017

Ládví výrazně vylepší po uvedení do ostrého provozu, které má spolu se spuštěním Brna a Ostravy proběhnout do konce roku, signál ve zbývajících částech Prahy.

Společnost Digital Broadcasting zahájila zkušební vysílání svého nového DVB-T2 vysílače, který bude umístěn v pražské čtvrti Ládví. Co se týká obsahu, v multiplexu jsou šířeny stejné stanice jako u Novodvorské, tedy televize Relax a Rebel ve formátu qHD – rozlišení 960x540p. Testy potvrdil webu Digitální rádio zástupce Digital Broadcasting Martin Roztočil. Do budoucna budou fungovat obě lokality v takzvané společné jednofrekvenční síti (SFN).

Zkušební vysílání probíhá na kanálu 24 a díky anténě směrované stabilně na sever pozoruje naše redakce výrazné zlepšení signálu, který se dostal na pražských Hájích na místní hodnoty, a to přesto, že je u vysílače použitá horizontální polarizace (anténa je vertikálně). Ládví výrazně vylepší po uvedení do ostrého provozu, které má spolu se spuštěním Brna a Ostravy proběhnout do konce roku, signál ve zbývajících částech Prahy. Hlavní město je zatím v tuto chvíli jediným regionem, kde DVB-T2 multiplex Digital Broadcasting funguje.

autor: lukpo
Spustit audio