Discovery World a Investigation Discovery prakticky zmizí z českého trhu, nahradí je HD kanály

6. září 2016

Stanice vysílaly trvale v původním obrazovém formátu 4:3, druhá stanice navíc dokonce vůbec nebyla lokalizována do češtiny ani formou titulků.

Dokumentární stanice Discovery World a ID: Investigation Discovery prakticky definitivně končí v nabídkách českých operátorů. V průběhu tohoto měsíce společnost UPC Česká republika, největší kabelová firma na našem trhu, vyřadí programy ze svého portfolia. Na blížící se konec obou stanic upozornil již začátkem dubna letošního roku právě web Digitální rádio. Nyní je jasné, že stanice zmizí i z nabídky operátora UPC. Informaci potvrdil naší redakci tiskový mluvčí firmy Jaroslav Kolár. Kanál Discovery World je nadále v češtině dostupný na satelitní pozici 1 stupeň západně.

Starší z programů, stanice Discovery World, byla na českém trhu dostupná od poloviny dubna roku 2008. Druhá startovala v průběhu roku 2009, nicméně v USA již byla představena taktéž v roce 2008. Jak již z názvu Discovery World vyplývá, stanice se orientovala zejména na faktografické pořady, které měly dle vlastní charakteristiky „upoutat, podnítit a informovat své publikum“. ID: Investigation Discovery prezentovala všechny aspekty vyšetřování, historii s paranormálními jevy a řadu dalších formátů, které přímo souvisejí s trestnými činy.

Důvod k vypnutí těchto stanic je celkem prostý. V průběhu let jejich existence ztratila na českém a slovenském trhu význam. Discovery už tu má svou působnost dobře pokrytou řadou jiných stanic, z nichž většina je navíc dostupná ve vysokém rozlišení. Stanice Discovery World i ID: Investigation Discovery vysílaly trvale v původním obrazovém formátu 4:3, druhá navíc dokonce vůbec nebyla lokalizována do češtiny ani formou titulků. U UPC se jako náhrada objeví nové kanály Discovery Turbo Xtra HD, Discovery Science HD a ID Xtra HD. Programy budou k dispozici v nabídce Komfort a na platformě Horizon Go.

autor: lukpo
Spustit audio