DOKUMENT: Kabelovému operátorovi UPC se daří, satelit ale klesl k téměř stovce tisíc klientů

8. srpen 2017

DOPLĚNO 10:50 - Pro satelitní část byznysu, kterou v Česku vlastní Liberty Global, jde o pokles o deset tisíc zákazníků.

Největší kabelový operátor na trhu, společnost UPC Česká republika, může být spokojena. Za druhý kvartál letošního roku se jí podařilo získat 13.400 nových klientů. Vyplývá to z dnes zveřejněných výsledků jeho vlastníka, firmy Liberty Global. Na konci druhého kvartálu měl operátor celkem 1.259 tisíc klientů. Počet domácností v dosahu služeb UPC stoupl o 14.700 na 1.498.700. Digitální kabelová televize zaznamenala nárůst o stovku klientů.

"Společnost UPC má za sebou na českém trhu úspěšné druhé čtvrtletí, o čemž svědčí jak výrazný nárůst prodeje digitálních služeb a pokračující rozšiřování širokopásmové infrastruktury, tak i překročení stotisícového mezníku v používání inovativních Connect Boxů našimi zákazníky. To vše potvrzuje vysokou kvalitu našich služeb a také velkou důvěru, kterou naši klienti vkládají do UPC. Tento trend nám nabízí silný základ pro další investice a zároveň představuje trvalý závazek naší společnosti k dalšímu zkvalitňování a inovaci poskytovaných služeb pro naše zákazníky," uvedl Martin Miller, generální ředitel UPC Česká a Slovenská republika.

Aktuální výsledky hospodaření ale nepřinesly dobré zprávy pro satelitní televizi. Společnost UPC DTH, která je provozovatelem služby freeSAT, potvrdila klesající zájem o tuto platformu. Operátor ztratil ve druhém kvartálu letošního roku rovných čtyři tisíce klientů a dostal se na hodnotu 105.100. V předchozím období ztratila služba necelých dva a půl tisíce zákazníků. Pokles klientské základný je tak tentokrát vyšší. Na konci června 2016 freeSAT evidoval přes 115 tisíc klientů. Jejích meziroční pokles je tak téměř přesně deset tisíc.

autor: lukpo
Spustit audio