Dokumentární kanál WAR Svět válek rozšířil testy na satelit, bude ve Skylinku

5. září 2017

Provozovatelem stanice je Československá filmová společnost Leoše Pohla. Ta již stojí za tematickými televize Kinosvět, CS Film, CS Mini a Horor film.

Dokumentární kanál WAR Svět válek, který si svůj start naplánoval na začátek října, rozšířil své testy na satelitní pozici 23.5 stupně východně, tedy družici Astra 3B. Nový program tak míří do nabídky operátora Skylink, jehož provozovatelem je lucemburská společnost M7 Group. Obsahem zkušebního vysílání je stejně jako v pražské Regionální síti 4 a u kabelového operátora UPC promo obrazovka informující o brzkém startu televize.

WAR Svět válek je dostupný prostřednictvím Skylinku ve standardním rozlišení 704x576 obrazových bodů, kvalita videa je přibližně 1.4 Mbps a audio stabilních 190 kbps. Stanice se objevila na programové pozici Novinka 8, která je již nyní přejmenována. U nového kanálu už jsou v tuto chvíli zapojeny všechny systémy podmíněného přístupu, které operátor využívá. Provozovatelem WAR Svět válek je Československá filmová společnost Leoše Pohla. Ta již stojí za tematickými televize Kinosvět, CS Film, CS Mini a Horor film.

Parametry příjmu: Astra (23.5 stupně východně), 12070/H, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S

autor: lukpo
Spustit audio