Drtinová s Veselovským zamíří „zpět do televize“, chystají se aplikace pro DVTV

11. únor 2016

Není vyloučena ani možnost, že obsah mediálního domu Economia by se mohl objevit i v archivech kabelových služeb.

Rozhovory Daniely Drtinové a Martina Veselovského, tedy DVTV, bude možné v letošním roce konečně sledovat také prostřednictvím chytrých televizorů, tedy na platformě Smart TV. V rozhovoru pro server Lupa.cz to uvedl generální ředitel mediálního domu Economia Roman Latuske. „Rozhodně chceme video přenést do vlastní aplikace, a to jak mobilní, tak i v chytrých televizích, například od Samsungu,“ konstatoval Latuske.

Svou vlastní aplikaci už má DVTV v rámci Apple TV a je také součástí populárního doplňku pro linuxové přijímače s názvem „Archivy CZSK“. Ten nabízí mimo jiné i přístup k internetové televizi Stream.cz.

Na platformě Smart TV se má objevit jak DVTV, tak i celá Aktuálně TV, tedy portál, který sdružuje kompletní video obsah od mediálního domu Ecomonomia. „Intenzivně diskutujeme například s O2 a myslím, že v dohledné době se náš obsah v pilotním provozu objeví v archivu O2TV. Chceme si zkusit, jaký potenciál to má, nebudeme zatím vyrábět žádnou smyčku nebo kontinuální vysílání,“ upřesnil Latuske. V rámci největší IPTV služby nyní funguje archiv pořadů pro nejmenší diváky s názvem Dětský koutek, firma taktéž provozuje vlastní O2 Videotéku. Na konci roku dosáhla služba O2TV k 202 tisícům klientů.

autor: lukpo
Spustit audio