DVB-T multiplex 1 mění parametry, Česká televize do něj pouští kanály Déčko a ČT art

24. duben 2018

Z důvodu úsporného opatření dojde ke snížení datových toků jednotlivých televizních stanic a ořezání elektronického programového průvodce i teletextu.

Na úterý 24. dubna, tedy právě na dnešní den, naplánovala Česká televize změnu technických parametrů multiplexu 1. Tato operace umožní, že diváci budou mít více času na přechod ke standardu DVB-T2 a v problematických oblastech nezůstanou diváci bez svých oblíbených stanic. Rekonfigurace multiplexu znamená, že diváci si budou muset programy České televize znovu naladit. V digitální síti se nově objeví kanály Déčko a ČT art.

Aby bylo možné nově zařazenou programovou pozici šířit, dojde bohužel k nouzovému kroku, kterým je snížení datových toků jednotlivých programů České televize, což znamená nižší obrazovou kvalitu. Zároveň bude provedena i rekonfigurace elektronického programového průvodce (EPG). Divákům, kteří mají již v tuto chvíli možnost přejít na DVB-T2, tento krok vřele doporučujeme. Divák získá programy České televize v prvotřídní HD kvalitě – rozlišení 1080p50. V případě set-top boxu je nutné propojení televizoru HDMI kabelem.

autor: lukpo
Spustit audio