Einsfestival končí, německou stanici nahradí One. Změna se dotkne DVB-T i satelitu

29. červenec 2016

Kanál bude určený v novém provedení pro dospělé publikum, ale nikoliv starší diváky, nýbrž spíše mladší generaci – od 14 do 29 let.

Německý veřejnoprávní kanál Einsfestival bude za několik dní minulostí. Veřejnoprávní televize WDR se ho rozhodla přeformátovat a od 3. září se představí pod zcela novým názvem One (Jednička). Motto stanice bude „One – Eins für Euch“, tedy „One - Jednička pro tebe“. Změna se dotkne německé pozemní televize, která je díky přeshraničnímu zásahu částečně dostupná i v Čechách, a také satelitu Astra, kde je program dostupný nekódovaně ve standardním i vysokém rozlišení.

Kanál bude určený v novém provedení pro dospělé publikum, ale nikoliv starší diváky, nýbrž spíše mladší generaci – od 14 do 29 let. Svým příznivcům nabídne mezinárodní seriály, záznamy hudebních festivalů, akce z červených koberců a pozvánky na různé sportovní události. „Jednička“ by se měla stát novou adresou pro zábavu a kvalitní obsah německé veřejnoprávní televize ARD, pod kterou patří zmíněná WDR. One chystá pro své diváky pestrou programovou nabídku, kterou doplní také nápaditá grafika. Chybět nebude Late Night Show Jimmyho Fallona, australská krimisérie Miss Fisher's Murder Mysteries nebo americká série Nurse Jackie.

autor: lukpo
Spustit audio