Fashion TV již vysílá na satelitu v Ultra HD rozlišení, oficiálně má startovat v dubnu

3. leden 2017

Stanice s identifikací FTVUHD.COM je prozatím šířena bez nutnosti použití dekódovací karty.

Na konci loňského roku se objevilo na satelitu Hotbird, pozice 13 stupňů východně, nekódované vysílání stanice Fashion TV v rozlišení Ultra HD/4K. Ačkoliv může tento krok působit jako nečekaný, velkým překvapením není. Italský web Digital Day v září přinesl zprávu, že program se do své nabídky chystá zařadit tamní verze placené televize Sky. Rozšíření nabídky o tuto stanici je plánováno na duben letošního roku.

Fashion TV 4K s identifikací FTVUHD.COM je prozatím šířena bez nutnosti použití dekódovací karty, takže s odpovídajícím přijímačem mohou program bez problémů sledovat i diváci v České republice a na Slovensku. Pozdější kryptování stanice by rozhodně nebylo překvapením. Zakódování už potkalo například stanici Insight UHD šířenou na družici Astra. Hotbird v tuto chvíli šíří pouze dva klasické programy ve formátu Ultra HD, kromě FTVUHD.COM je to také FunBox 4K. Na zmíněné pozici je i demo kanál Hotbird 4k1.

Parametry příjmu: družice Hotbird (13 stupňů východně), 12539/H, SR 30000, FEC 5/6, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio