Fotbalová La Liga se pustila do ostrého souboje s piráty, nasadila „on-line strážce“

27. duben 2017

Do boje s piráty se mají zapojit i sociální sítě Facebook a Twitter, které se v řadě případů stávají komunikačním nástrojem pirátů. Pomoc přislíbil i Google.

Nejvyšší španělská fotbalová soutěž La Liga se pustila do ostrého souboje s piráty, kteří jí různými metodami způsobují ušlý zisk. Španělský fotbal podle studie přichází ročně přibližně o 180 milionů amerických dolarů. Informuje o tom deník New York Times. Do boje s internetovými piráty, kteří přenášejí tuto soutěž nelegálně, nasadila takzvané „on-line strážce“. Ti mají za úkol nelegální streamy vyhledávat a pomocí různých nástrojů identifikovat jejich zdroj.

Do boje s piráty se mají zapojit i sociální sítě Facebook a Twitter, které se v řadě případů stávají komunikačním nástrojem pirátů. Pomoc přislíbil i Google. La Liga dále hodlá spolupracovat s různými protipirátskými organizacemi a pomoc jí dokonce přislíbila i americká vláda. Aktivitami Španělů se chtějí v boji s tímto typem organizovaného zločinu inspirovat i další soutěže. Ideálním cílem by bylo pochopitelně digitální pirátství úplně vymýtit, tyto aktivity by ho ale měly minimálně výrazně oslabit. Nejvyšší španělskou fotbalovou soutěž vysílají u nás stanice Digi Sport, které jsou exkluzivně dostupné pouze pro klienty operátora Digi Czech Republic.

autor: lukpo
Spustit audio