France 24, Deutsche Welle a další média spustila společný projekt pro uprchlíky

18. květen 2017

„Chceme uprchlíkům poskytnout nezávislé informace, které mají za cíl odhalit falešné příběhy od převaděčů a obchodníků s lidmi,“ uvedla Gerda Mauer, programová ředitelka Deutsche Welle.

Společný internetový projekt „InfoMigrants“, který je určen výhradně pro uprchlíky a migranty přicházející do Evropy, spustily v uplynulých týdnech zpravodajské televize France 24, Radio France International, Deutsche Welle a italská tisková agentura ANSA. Informace budou určeny zejména pro běžence ze subsaharské Afriky, Středního východu, Afghánistánu nebo Pákistánu. Cílem portálu je migrantům vysvětlit možná nebezpečí, která na ně při cestě čekají, a nabídnout realistické výhlídky.

Společný projekt je financován z prostředků Evropské unie. „Chceme uprchlíkům poskytnout nezávislé informace, které mají za cíl odhalit falešné příběhy od převaděčů a obchodníků s lidmi. Do budoucna chceme nabídnout možnost, aby nám migranti sami posílali svá videa a fotografie. Rádi bychom s nimi zahájili konverzaci prostřednictvím sociálních médií,“ uvedla Gerda Mauer, programová ředitelka Deutsche Welle. Projekt InfoMigrants funguje aktuálně ve třech jazycích – kromě angličtiny také v arabštině a francouzštině. Deutsche Welle dále vysílá na satelitu Astra svůj arabsko-jazyčný program, stejně jako France 24.

autor: lukpo
Spustit audio