Hrozí odchod kanálů CBS z Česka? Z nabídky je vyřazuje velký tuzemský hráč

28. červen 2017

AKTUALIZOVÁNO - Pokud by stanice CBS Drama a CBS Reality vyřadily i některé další firmy na poli placené televize, oslabí to ještě více vnímání této značky na našem trhu.

Placené kanály CBS Drama a CBS Reality zmizí 5. července z nabídky významného tuzemského operátora. K tomuto kroku se rozhodla kabelová společnost UPC Česká republika. Stejný krok proběhne mj. i v Polsku. Podle informací webu Digitální rádio byla sledovanost těchto stanic v nabídce operátora dlouhodobě nízká. Oba programy byly plně lokalizovány do češtiny, k dispozici byly od svého startu pouze ve standardním rozlišení.

CBS Drama a CBS Reality jsou na českém a slovenském trhu dostupné od prosince 2012. První stanice se zaměřuje na starší americké seriály jako Beverly Hills 90210, Melrose Place, Dynastie a řada dalších, druhá jmenovaná vzniklá tehdejším přeformátováním Zone Reality (dříve Reality TV). Od vstupu na „federální trh“ není za dobu pěti let prakticky vidět posun těchto stanic. Operátoři, které oslovila redakce našeho webu, uvedli, že stanice v jejich nabídce prozatím zůstávají, programově pro ně ale příliš atraktivní nejsou. Pokud by UPC do budoucna následovali i další hráči, zcela logicky se nabízí odchod těchto stanic z trhu.

autor: lukpo
Spustit audio