Hudební kanály MTV mají kompletně nový vizuál, sjednotily se s regionálními verzemi

7. duben 2017

Nejviditelnější je v současné době změna vizuálu na kanálu MTV Live HD, který má v nabídce například největší kabelový operátor u nás, společnost UPC Česká republika.

Ve středu 5. dubna provedla společnost Viacom rebranding (grafickou proměnu) svých tematických hudebních kanálů pod hlavičkou MTV. Z provedených změn vyplývá, že cílem bylo jejich sjednocení s vizuálem regionálních verzí včetně MTV Europe, která působí v České republice i na Slovensku. Překvapivé je, že sám Viacom o změně vůbec neinformoval a bez povšimnutí proběhla jak tuzemskými, tak i zahraničními médii.

Nejviditelnější je v současné době změna vizuálu na kanálu MTV Live HD, který má v nabídce například největší kabelový operátor u nás, společnost UPC Česká republika. Staniční barvou je nyní zelená, která dříve patřila kanálu MTV Rocks. Ten naopak nově používá žlutou. Do oranžové barvy je laděná MTV Dance (dříve fialová) a MTV Hits si ponechala barvu magenta. Změna vizuálu proběhla také u britských verzí hudebních kanálů MTV, které jsou od evropských odlišné. Předchozí změna vizuálu proběhla 1. října 2013.

Ukázka z vysílání kanálu MTV Live HD.
Ukázka z vysílání kanálu MTV Hits.
Nové logo stanice MTV Dance.
Nové logo stanice MTV Rocks.

Podobu předchozího vizuálu stanice MTV Hits ukazuje video přiložené níže.

autor: lukpo
Spustit audio