Hudební televize Óčko Gold míří na satelit Astra

3. květen 2017

Důvodem vysílání na satelitu Astra má být rostoucí popularita stanice mezi diváky a jejich dlouhodobé žádosti o šíření programu na nejoblíbenější satelitní pozici v České republice.

Hudební televize Óčko Gold by se měla v následujících měsících objevit na družici Astra 3B, satelitní pozice 23.5 stupně východně. Plánovaný krok schválilo podle informací webu Digitální rádio představenstvo společnosti Stanice O v minulém týdnu. Óčko je součástí mediální skupiny Mafra. Provozovatele televize nyní čekají jednání s operátory, kteří by mohli signál Óčka Gold na satelit vyslat.

Důvodem vysílání na satelitu Astra má být rostoucí popularita stanice mezi diváky a jejich dlouhodobé žádosti o šíření programu na nejoblíbenější satelitní pozici v České republice. Óčko Gold bude s největší pravděpodobností šířeno stejně jako „červené“ Óčko v režimu free-to-air, tedy nekódovaně. Pro příjem tedy nebude nutná dekódovací karta žádného z operátorů. Óčko Gold se profiluje nejen jako stanice takzvaných „zlatých hitů“, ale hraje i oblíbené songy posledních let, které se již mezi posluchači/diváky staly klasikou.

autor: lukpo
Spustit audio