Hudebník Peterka dostal třísettisícovou pokutu, jeho stanice vysílaly bez souhlasu v HbbTV

22. únor 2018

Peterkova společnost provozovala tyto stanice dříve i v rámci lineárního vysílání, ke kterému využila zejména multiplex 4, ale nakonec tuto distribuci přerušila.

Rekordní pokutu tři sta tisíc korun dostala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) společnost Šlágr TV jihočeského hudebníka a podnikatele Karla Peterky. Jeho programy TV Písnička, Country no.1 a Šlágr Dechovka vysílaly bez souhlasu na platformě HbbTV, tedy pro televizory a set-top boxy připojené k internetu. Vysílací rada o tomto kroku rozhodla na svém posledním zasedání. Novináře o tom informovala v tiskové zprávě.

Peterkova společnost provozovala tyto stanice dříve i v rámci lineárního vysílání, ke kterému využila zejména multiplex 4, ale nakonec tuto distribuci přerušila. Šíření kanálů doprovázely nejasnosti už dříve. Country no.1 vysílala původně jako samostatná televize, později byla obohacena o vysílání TV Písnička. Díky nízké sledovanosti se ale Peterka rozhodl dětskou televizi nakonec vypnout, kvůli problémům skončila i Country no.1. Šlágr Dechovka se klasické televizní distribuce nikdy nedočkala. Peterka šíří aktuálně v pozemním vysílání kanály Šlágr TV a Šlágr 2, na platformě HbbTV už nabízí pouze archiv označený bývalými názvy tematických stanic a nově i videoklipovou soutěž Zlatý Šlágr.

autor: lukpo
Spustit audio