Hudebník Peterka posunul start televize Šlágr 2, důvodem má být její profilace

13. říjen 2017

Šlágr 2 má být hlavním lákadlem pro přechodový DVB-T2 multiplex Českých Radiokomunikací, k dispozici bude také v Regionální síti 8 téhož operátora.

Hudebník a podnikatel Karel Peterka posunul start připravované televize Šlágr 2. Peterka to potvrdil v telefonickém rozhovoru redakci webu Digitální rádio. Podle původního plánu měl Šlágr 2 odstartovat předběžně v polovině října, tento termín však padl. Peterka předpokládá, že jeho nová televize odstartuje v první polovině prosince. Důvodem pro zdržení má být podle něho zamyšlení se nad dramaturgií a směřováním druhého kanálu.

„Po technické stránce máme vše připravené. Grafika i znělky už jsou hotové. Mohli bychom klidně odstartovat příští týden,“ uvedl jihočeský hudebník a podnikatel a doplnil: „Nechceme, aby se dvojka s jedničkou kanibalizovala, a to jsem si předtím neuvědomil. Byl bych nerad, abychom si spuštěním Šlágru 2 odlákali diváky z jedničky.“ Karel Peterka se tak nyní se svým týmem podrobně zamýšlí nad programovým schématem druhého programu, který by měl přes den hrát pro starší diváky a ve večerních hodinách vrátí do vysílání country. Na Šlágru 2 se bude hrát okrajově i rocková muzika – kapely typu Argema, Keks a další.

autor: lukpo
Spustit audio