Internetová platforma SledováníTV.cz se rozšířila o další verzi France 24

26. červenec 2017

Stanice má přes sebou velkou technologickou změnu. Její provozovatel již operátorům oznámil, že se připravuje na spuštění vysílání ve vysokém rozlišení.

V internetové platformě SledováníTV.cz už jsou dostupné obě verze zpravodajského kanálu France 24, které nabízejí tuzemští operátoři, tedy jak mutace ve francouzštině, tak i v angličtině. Zákazníci mají k dispozici nejen vysílání samotného programu, ale také elektronického programového průvodce a připravena je funkce zpětného zhlédnutí. Obě verze stanice jsou dostupné ve standardním rozlišení (SD).

France 24 má přes sebou velkou technologickou změnu. Její provozovatel již operátorům oznámil, že se připravuje na spuštění vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV). Tyto verze budou k dispozici prostřednictvím pozice 13 stupňů východně, satelity Hotbird, nadále bude možné kanály přijímat i v SD kvalitě z družice Astra, pozice 19.2 stupně východně. Na zahraničních webech se objevily informace, že spuštění HD verzí má z technických důvodů zpoždění. Očekává se, že budou vypuštěny v průběhu srpna, případně září.

autor: lukpo
Spustit audio