JOJ Family odstartuje 5. září, stojí na stejném modelu jako Markíza International

29. srpen 2016

Diváci, kteří se těšili, že stanice nabídne kromě původní tvorby TV JOJ a pořadů natáčených pro české publikum také zahraniční tvorbu, budou zklamání.

Nová celoplošná televize JOJ Family odstartuje v pondělí 5. září v 16.00. Vyplývá to z programových plánů, které TV JOJ poskytla redakcím televizních magazínů. Historicky prvním pořadem, který stanice odvysílá, bude Soudní síň. Největším tahákem dne bude od 20.20 premiérový díl nové řady zábavné show Česko Slovensko má talent. Tu nebude poprvé vysílat TV JOJ ve spolupráci s komerční televizí Prima, ale uvede ho u nás právě na kanálu JOJ Family.

Diváci, kteří se těšili, že JOJ Family nabídne kromě původní tvorby TV JOJ a pořadů natáčených pro české publikum také zahraniční tvorbu, budou zklamání. Z 36. týdne, který bude pro existenci programu historicky první, vyplývá, že půjde o kombinace nových i starších formátů slovenské komerční televize. Speciálně pro české publikum vzniká reality formát Soudní síň, která vychází z českého předobrazu. JOJ Family uvede například i seriály Odsouzené a Keby bolo keby, které už v minulých letech měli možnost diváci vidět na plnoformátové TV Barrandov, jež kdysi s TV JOJ krátce spolupracovala.

Ostrý start JOJ Family proběhne, jak již bylo řečeno, v pondělí 5. září, nicméně dá se očekávat, že testování v multiplexu 4, kde bude program dostupný, začne o několik dní dříve. Na dotaz, kdy se tak stane, zatím není možné v tuto chvíli odpovědět. Kromě pozemní digitální televize bude program dostupný také v nabídkách operátorů placených služeb, kde by s ním TV JOJ časem ráda nahradila svůj vlajkový kanál a vyřešila by tak problém s vysílacími právy na území České republiky. Web Digitální rádio projevil v uplynulých dnech zájem o rozhovor s vedením televize týkající se právě JOJ Family, její tiskové oddělení nicméně poslalo naší redakci zamítavé stanovisko.

autor: lukpo
Spustit audio