Kabelový operátor UPC roste, počet klientů služby freeSAT klesnul ke stovce tisíc

15. únor 2018

Satelitní platforma musí na pozici 1 stupeň západně soutěžit s rivaly v podobě Digi TV a nově i T-Mobile Sat TV.

Společnosti UPC Česká republika, největšímu kabelovému operátorovi na trhu, se daří. Spolu s navyšováním počtu připojených domácností k jeho síti získává i nové klienty. Vyplývá to z hospodářských výsledků firmy Liberty Global za čtvrtý kvartál loňského roku, které byly zveřejněny o půlnoci ze středy 14. na čtvrtek 15. února. Právě americký gigant českého kabelového operátora a dalších řadu firem po celé Evropě vlastní.

Kabelová firma UPC zvýšila počet připojených domácností (Homes Passed) z 1,515 milionu ve třetím kvartálu 2017 na 1,533 milionu ve čtvrtém kvartálu téhož roku. Ve stejném období vzrostl počet zákazníků (kategorie Total RGUs) z 1,268 milionu na 1,288 milionu. Jejich počet se tak za jediný kvartál zvýšil o dvacet tisíc. Pro Liberty Global je České republika i tak jedním z nejmenších trhů. Počet klientů se tu přibližně blíží hodnotě, jakou má Rakousko – 1,433 milionu. Nejvíce zákazníků má americký gigant ve Velké Británii – přes 13 milionů.

K dlouhodobému poklesu dochází nadále u satelitní služby freeSAT, jejímž provozovatelem je společnost UPC DTH. Na konci loňského roku se operátor dostal na hodnotu 100.600 klientů, což je v porovnání s předchozím kvartálem pokles o 1.600 zákazníků. Zástupci freeSATu se nicméně tuto skutečnost snaží dlouhodobě zvrátit různými promo akcemi – volným vysíláním některých stanic, čas od času se v nabídce objeví i nové kanály. freeSAT musí na pozici 1 stupeň západně, kde působí, soutěžit s rivaly v podobě Digi TV a nově i T-Mobile Sat TV.

autor: lukpo
Spustit audio