Kabelový operátor UPC zrychluje internet, mobilní televizi dá k vyšším tarifům v ceně

8. leden 2018

Společnost zaznamenala v minulém roce výrazný narůst objemu přenesených dat ve své vysokorychlostní síti.

Společnost UPC Česká republika, největší kabelový operátor na trhu, zrychluje od dnešního dne internetové připojení. Nejnižší rychlost bude mít od dnešního dne hodnotu 150 Megabit download a 10 Megabit upload, následovat bude 300 Megabit s 20 Megabitovým uploadem a zachován bude tarif 500 Megabit, který nabídne 30 Megabit/s uploadu. Novou internetovou politikou reaguje UPC na aktuální situaci na trhu.

O navýšení rychlosti píšeme také proto, že souvisí i se samotnou televizní nabídkou. Aby zákazníci získali další přidanou hodnotu, všichni ti, kteří si objednají pouze Internet 300 nebo 500 (bez kabelové TV), získají v ceně tarifu i mobilní televizi Horizon GO s nabídkou TV Start, včetně Zpětného zhlédnutí. Jak operátor uvádí, protože tyto změny přinášejí i náklady na vývoj sítě a celkové infrastruktury, důsledkem je také nutnost úpravy ceny, která bude u všech tarifů od stejného data navýšena o 30 Kč.

Společnost UPC Česká republika zaznamenala v minulém roce výrazný narůst objemu přenesených dat ve své vysokorychlostní síti, a to až o 23 procent na 621 milionů GB. O rok dříve (v roce 2016) představoval objem celkově přenesených dát v síti UPC (download a upload) celkem 505 milionů GB. V roce 2018 je předpokládán nárůst objemu přenesených dat na více než 700 milionů GB. Zájem o datové přenosy rostl jak z důvodu přibývání nových internetových uživatelů UPC internetu, tak i díky rozšiřování optické sítě UPC v nových lokalitách.

autor: lukpo
Spustit audio