Kanály Nova Sport končí v nabídce O2TV, Nova v červenci přeruší jejich distribuci

29. červen 2017

DOPLNĚNO 10:10 - „TV Nova je připravena pokračovat s distribucí stanic dle standardních tržních podmínek. Stanice Nova Sport zůstávají dostupné u více než 60 operátorů a na Voyo,“ uvedla mluvčí Novy Jana Ondrejechová.

Kanály Nova Sport 1 a Nova Sport 2 nebudou od neděle 2. července dostupné v nabídce největší IPTV služby na trhu, platformy O2TV. Informovala o tom mediální skupina Nova, která je provozovatelem obou stanic. Důvod k přerušení distribuce kanálů ale neuvedla, respektive zmínila, že byla ukončena smlouva o distribuci. V minulosti už stanice Novy zmizely na čas z nabídek UPC a Skylinku, tehdy šlo však pouze o verze s vysokým rozlišením.

„TV Nova je připravena pokračovat s distribucí stanic dle standardních tržních podmínek. Stanice Nova Sport zůstávají dostupné u více než 60 operátorů a na Voyo,“ uvedla mluvčí Novy Jana Ondrejechová. Vyřazení těchto stanic působí poměrně překvapivě, protože pouze před několika týdny se v nabídce O2TV objevily HD verze kanálů Nova 2 a Nova Gold. Největší IPTV služba má v nabídce kompletní portfolio stanic Novy a v distribuci pokračují i nadále. Jeden z nejvýznamnějších tuzemských hráčů nabízí své programy jak na klasických boxech, tak i mobilních zařízeních a prostřednictvím internetového prohlížeče.

DOPLNĚNO V 10:10 O VYJÁDŘENÍ O2:

Společnost O2 i nadále pokračuje v jednáních o smlouvě na sportovní kanály Nova Sport. Je ovšem fakt, že cena, kterou požaduje Nova za práva na vysílání, je s ohledem na velmi omezený exkluzivní obsah sportovních kanálů, který se v čase zmenšuje, neúměrně vysoká.

autor: lukpo
Spustit audio