Kauza Markíza? Operátoři o žádném rozhodnutí soudu nevědí

20. červen 2016

Nova i její „sestra z východu“ odmítly celou záležitost blíže komentovat. Novináři se mají spokojit s mediálním výstupem, který obdrželi ve stejném znění v češtině a slovenštině.

Web Digitální rádio oslovil všechny velké operátory na českém trhu a zeptal se jich, zda vědí o soudní kauze, kterou mělo být předběžně rozhodnuto o vyřazení slovenské verze televize Markíza z nabídek telekomunikačních firem na českém trhu. Firmy se nicméně shodují o tom, že alespoň prozatím o žádném takovém rozhodnutí nevědí. Bez povšimnutí jistě nemůže zůstat skutečnost, že ani Nova, ani Markíza nechtěly komentovat, o jaké rozhodnutí soudní instance jde. Mluvčí první televize Anna Suchá odkázala přímo na slovenskou Markízu, ta však v zastoupení PR manažera Lukáše Kočiška uvedla, že nad rámec tiskového výstupu nebude nic komentovat. Nad komunikací Novy i Markízy tak visí otazníky.

Jaké je tedy stanovisko velkých hráčů? „Programy Markízy nejsou a nikdy nebyly součástí nabídky Skylinku pro Českou republiku. Tato skutečnost je zákazníkům Skylinku známa,“ konstatoval podle očekávání Jaromír Glisník z M7 Group s tím, že zařazení programu Markíza International pro zákazníky u nás firma zvažuje. David Frodl z UPC Česká republika i Kateřina Mikšovská z O2 Czech Republic o žádném takovém rozhodnutí nevědí. Mikšovská nicméně připouští: „Samozřejmě se budeme řídit platnou legislativou naší země stejně jako ostatní hráči na trhu. V debatě se slovenskými televizními stanicemi o vyřešení této situace už jsme.“ Žádné stanovisko o rozhodnutí soudu nemá k dispozici ani operátor T-Mobile.

autor: lukpo
Spustit audio