Křesťanská televize Noe slaví deset let, výročí připomíná i speciálními pořady

27. duben 2016

Stanice přizpůsobila desetiletému výročí i svůj program. Ve vysílání televize se objevilo speciální logo s holubicí s dodatkem „10 let TV Noe“.

10. května tomu bude přesně deset let od doby, kdy zahájila vysílání tematická stanice TV Noe. Ta se stala zejména centrem zájmu věřících diváků, konkrétně křesťanů, kterým nabízí alternativu ke stávajícímu vysílání ostatních kanálů. TV Noe je šířena jako bezplatný program v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací (DVB-T) a také na satelitu Astra 3B v režimu free-to-air, tedy nekódovaně. Program je také součástí nabídek kabelových a IPTV operátorů. Zakladatelem televize je kněz Leoš Ryška, který stál u zrodu projektu spolu s Martinem Holíkem.

Ukázka z vysílání televize Noe

Stanice přizpůsobila desetiletému výročí i svůj program. Ve vysílání televize se objevilo speciální logo s holubicí s dodatkem „10 let TV Noe“, připraven byl i stejnojmenný blok. Jeho první díl Noe Culture byl odvysílán v pondělí od 20:00, další části s názvem Nevážně o hudbě vážné, Jsme společenství, Z farnosti i z Vatikánu a Pozvání přijali, budou následovat. Informace o jejich vysílání mohou najít zájemci zde. TV Noe nevysílá reklamu, ale výroba jeho programu a distribuce signálu je hrazena výhradně z darů televizních diváků. Do této „křesťanské rodiny“ patří i Rádio Proglas dostupné z řady VKV a DAB vysílačů po celé ČR.

autor: lukpo
Spustit audio