Kutil TV konečně žádá o vydání licence, veřejnosti se představila už v březnu

29. srpen 2017

„Na základě průzkumů i aktuálních online trendů jsou projekty „udělej si sám“ extrémně oblíbené,“ uvedl v březnu Pál Milkovics. Stanice měla být určena pro základní nabídky placených služeb.

Společnost S&P Broadcasting, která je provozovatelem tematických stanic Mňam TV a Mňau TV, žádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o vydání licence pro novou televizi Kutil. Regulátor eviduje žádost firmy od 25. srpna. Licence by byla určena pro šíření prostřednictvím zvláštních přenosových systému (ZPS), což umožňuje vedle internetu zároveň i distribuci v dalších platformách formou převzatého vysílání.

Projekt Kutil TV se novinářům představil už začátkem letošního března, a to vedle programů Mudr TV a Trhák TV, které S&P Broadcasting plánovala taktéž spustit. Šéf společnosti Pál Milkovics tehdy oznámil, že nové kanály plánuje spustit postupně v horizontu několika měsíců. Kutil TV měla být stanicí, která přináší nápady pro všechny, kdo hledají řešení pro dům i zahradu, jež jsou zároveň pro diváky dostupná. „V chystaném portfoliu úzce tematických televizních stanic byla jasnou volbou. Na základě průzkumů i aktuálních online trendů jsou projekty „udělej si sám“ extrémně oblíbené. Kutil TV v budoucnu mediálně pokryje oblast televizního vysílání, internetového vysílání i tištěných médií,“ uvedl Milkovics.

autor: lukpo
Spustit audio