Luboš Xaver Veselý má na internetu rozhovory s osobnostmi, XTV slibuje nezávislost

23. březen 2017

Mezi zpovídanými osobnostmi je v tuto chvíli například majitel Šlágr TV Karel Peterka, režisér Jiří Adamec nebo bulvární novinář Pavel Novotný. Rozhovory chce XTV zprovoznit i ve videotékách O2TV a UPC.

Od 1. března začal na internetu fungovat nový projekt XTV. Jeho provozovatelem je společnost PowerMind. XTV uvádí, že jde o „nezávislou internetovou televizi, která má ambici přinášet svým divákům rozhovory s osobnostmi českého veřejného života – jejich postoje, názory, stanoviska, argumenty i aktuální komentáře přímo do jejich počítačů či mobilních zařízení“. Průvodcem všemi rozhovory je moderátor Luboš Xaver Veselý.

Mezi zpovídanými osobnostmi je už v tuto chvíli například hudebník, podnikatel a majitel Šlágr TV Karel Peterka, režisér Jiří Adamec, bulvární novinář Pavel Novotný nebo politik Jiří Paroubek. Jako jednatel společnosti je uveden v Obchodním rejstříku dvaadvacetiletý Jakub Černý z Prahy. XTV už může nyní fungovat oficiálně. S platností od začátku měsíce je zapsaná v databázi audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání, kterou spravuje Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Na sociální síti Facebook už nasbíral internetový projekt téměř tři tisíce fanoušků.

autor: lukpo
Spustit audio