Majitel Parlamentních listů vstupuje vlastnicky do Regionálnítelevize.cz

26. říjen 2017

„Tato varianta se pro nás stala logickou volbou poté, co jsme se nedohodli s Vltava Labe Media,“ řekla k prodeji polovičního podílu ve firmě její dosavadní majitelka Eva Stejskalová.

Podnikatel a senátor Ivo Valenta, kterému patří server Parlamentní listy, a mediální magnát Michal Voráček vstupují do Regionální televize CZ, a to prostřednictvím třicetiprocentního podílu jimi vlastněné společnosti Our Media a dvacetiprocentního podílu kyperské společnosti World Capital Ventures. Transakci schválila na svém posledním zasedání Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Valenta už prostřednictvím svých firem ovládá například televize Praha a Brno 1.

„Do portfolia Our Media již spadá několik regionálních televizí, našich partnerů, a také řada serverů zaměřených na regionální zpravodajství, takže tato varianta se pro nás stala logickou volbou poté, co jsme se nedohodli s Vltava Labe Media,“ řekla k prodeji polovičního podílu ve firmě její dosavadní majitelka Eva Stejskalová. „S Regionálnítelevizí.cz máme velmi zajímavé rozvojové plány a jsme rádi, že Eva Stejskalová zůstane akcionářkou a posílí tým naší skupiny,“ konstatoval Voráček. Regionalnitelevize.cz se jako jediný celostátní tematický program už více než pět let věnuje zpravodajství a zajímavostem z moravských, českých a slezských regionů.

autor: lukpo
Spustit audio