Markíza International pronikla do Smart TV, neobjevila se ale v nabídce Voyo.cz

21. březen 2016

Šíření mezinárodní verze slovenské televize na oficiální platformě Nova připravuje, o přesném termínu ale prozatím nehovoří.

Stanice Markíza International, tedy verze slovenské televize Markíza určená pro mezinárodní distribuci, se konečně objevila i v chytrých televizorech, tedy na platformě Smart TV. Program se ale prozatím neobjevil ve službě Voyo.cz, kterou přímo provozuje společnost CET 21, ale v rámci aplikace SledováníTV.cz. Ta je dostupná v rámci značek Samsung, LG a Panasonic. Redakce webu Digitální rádio si její přítomnost ověřila ve druhé jmenované. Zajímavostí je, že v rámci webové nabídky byla v době psaní tohoto textu dostupná stále klasická Markíza, tedy nikoliv verze „International“.

Ukázka z vysílání stanice Markíza International

Markízu International lze od klasické originální verze poznat na první pohled. Přímo tímto názvem se identifikuje ve vysílání. Logo tohoto kanálu obsahuje klasický identifikátor a doplněk International. Stejně je na tom i sesterský kanál Nova International, jehož distribuce je primárně určena pro Slovensko. Markíza International by se měla objevit i na oficiální platformě, tedy již zmiňovaném serveru Voyo.cz, který funguje i na Smart TV. Potřebné povolení už společnost CET 21. „Zařazení stanice Markíza International do nabídky služby Voyo připravujeme a uživatele budeme o přesném termínu informovat,“ sdělila nedávno naší redakci PR manažerka Novy Ivana Chodurová.

autor: lukpo
Spustit audio