Martin Cepek, FTV Prima: Na odchodu ze Slovenska se snažíme s operátory domluvit

12. březen 2018

Provozovatel televizí Prima vytvořil pro Slovensko speciální stanici Prima Plus. O situaci u našich východních sousedů pro náš web hovoří bleskově ředitel pro rozvoj obchodu komerční skupiny.

Počítáte se spuštěním nového kanálu Prima Krimi také na Slovensku?

Slovensko je specifický trh. Na Slovensku jsme spustili kanál Prima Plus. Snažíme se najít cestu, jak slovenským divákům doručit náš vlastní obsah. Co se týká akvizičních věcí, tak je to komplikovanější, protože tam fungují slovenští broadcasteři, kteří nakupují licenční věci pro svoje vlastní vysílání. Snažíme se nicméně kupovat i licenční věci, ale je to velmi těžká disciplína, takže v souvislosti s kanálem Prima Krimi na tohle není jednoduché odpovědět. Není to v tuto chvíli tak, že bychom byli schopni na Slovensko přenést jeho přesnou kopii. Hledáme cesty, ale není to jednoduché.

Na Slovensku tedy počítáte primárně pouze se šířením kanálu Prima Plus?

Přesně tak.

Co se bude dít s těmi zbývajícími kanály?

Snažíme se domluvit s operátory, aby došlo k ukončení distribuce všech kanálů, které nebyly nikdy vysílány s naším souhlasem a je to na spolupráci se slovenskými broadcastery, abychom vyvíjeli tlak na operátory směrující k reálnému vypnutí všech programů.

Máte na ně nějaké páky?

Páky máme přímé i nepřímé. Tlačíme, jak se dá. Bude to cesta ještě nějakého většího tlaku, který časem budeme realizovat.

Stanovili jste si nějaký plán, do kdy byste chtěli s vašimi tematickými kanály ze Slovenska odejít?

My jsme měli plán stanovený od začátku. Nikdy nebyl plán takový, že se české kanály budou na Slovensku vysílat. Byla to určitá šedá zóna, která se týkala přeshraničního přesahu a tak dále. Kanály zde nejsou legálně šířeny, všichni to vědí a operátoři se musí přizpůsobit a kanály vypnout.

autor: lukpo
Spustit audio