Martin Miller, UPC: Ultra HD není na programu dne, naší prioritou je HD

7. září 2017

V příštím roce by firma ráda začala vypínat programy v klasickém rozlišení a je-li to možné, nahradila by je HD verzí stejného kanálu.

Ultra HD rozlišení, tedy obrazová kvalita čtyřikrát vyšší než stávající Full HD formát, není v tuto chvíli pro společnost UPC Česká republika, největšího kabelového operátora na trhu, zajímavé, respektive není čas na jeho nasazení. Redakci webu Digitální rádio to po úterní tiskové konferenci řekl generální ředitel česko-slovenské pobočky firmy Martin Miller. Operátor reaguje na potřeby zákazníků a Ultra HD je v tuto chvíli minoritní technologií.

„Pro nás je zajímavé vše, co je zajímavé pro zákazníka. To, co zákazník ocení, zaplatí. Ultra HD zatím není na programu dne. Ultra HD používá zatím minimum zákazníků. Vezměte si, jak dlouho trvalo, než jsme se dostali na úroveň šedesáti kanálů ve vysokém rozlišení z nabídky 160 stanic,“ řekl Digitálnímu rádiu Miller a doplnil „Jakmile se Ultra HD stane programem dne a budou k dispozici přístroje za cenu, kdy bude masová spotřeba, budeme se tomu věnovat.“ Šéf česko-slovenské UPC zmínil mimo jiné investice na straně operátora.

„U nás testy běží. Technici to testují, ale od Ultra HD jsme čtyři pět let. V tuto chvíli se chceme soustředit na to, abychom z šedesáti kanálů v HD rostli na sto, sto padesát kanálů,“ popsal Martin Miller, generální ředitel tuzemské UPC, jaká je teď jeho priorita. V příštím roce by firma ráda začala vypínat programy v klasickém rozlišení a je-li to možné, nahradila by je HD verzemi stejného kanálu. Některé programy v SD kvalitě už operátor na svých HD DVR Mediaboxech vyřadil. Jedná se například o Nat Geo Wild nebo Barrandov Plus.

autor: lukpo
Spustit audio