Mňam TV a Mňau TV rozšířily terestrickou distribuci

19. březen 2018

Zařazení obou programů společnosti S&P Broadcasting do regionálního multiplexu potvrdil nejen provozovatel, ale i jeden ze čtenářů našeho webu.

Televize Mňam a Mňau budou vysílat terestricky i v jižních Čechách. Oba programy by měly být šířeny také v rámci Regionální sítě 18, která operuje v Českém Krumlově a jeho okolí. Doposud byla v tomto multiplexu dostupná pouze Českokrumlovská televize (ČKTV), nově jsou v ní tedy dostupné tři aktivní pozice. Digitální síť funguje na kanálu 47 s horizontální polarizací. Na pozemní anténu vysílají obě stanice i v Praze, Plzni, Příbrami, Chomutově, Mostě a Teplicích.

Zařazení obou programů společnosti S&P Broadcasting do regionálního multiplexu potvrdil webu Digitální rádio i jeho čtenář Jan Bouček. Ten naší redakci informoval, že stanice by měly být v této síti dostupné už od čtvrtka minulého týdne. Mňam TV a Mňau TV jsou k dispozici také v rámci placených služeb – v kabelu a IPTV, první zmiňovaná i na satelitu Astra 3B. Jedná se konkrétně o operátora Skylink. Mňam TV slibovala vysílání v HD kvalitě, doposud však přes žádnou platformu, kterou má naše redakce k dispozici, v tomto rozlišení nepůsobí.

autor: lukpo
Spustit audio