Mňau TV se vrací do pozemního vysílání, po Plzni se má objevit také v Praze

10. srpen 2017

Provozovatel stanice se svými programy šachuje v pozemním vysílání dlouhodobě. V minulosti pro distribuci využil i celoplošný multiplex 4.

Televize Mňau, která se zaměřuje výhradně na videa s domácími mazlíčky, připravuje návrat do pozemního vysílání. Stanice už se objevila včera v plzeňské Regionální síti 17, kde vystřídala promo obrazovku z24, podle našich informací by měla zamířit také do Regionální sítě 4 společnosti Prague Digital TV, která šíří svůj signál z vysílačů Strahov, Ládví a Zelený pruh. Provozovatelem televize je společnost S&P Broadcasting, která již stojí za Mňam TV.

Připomeňme, že to není poprvé, kdy Mňau TV v pozemním vysílání funguje. V minulosti její provozovatel využíval pro distribuci celoplošný multiplex 4 patřící podnikateli a hudebníku Radimu Pařízkovi. Od září 2016 došlo nejdříve k omezení vysílání Mňau TV pouze na vybrané lokality, koncem února 2017 pak byla DVB-T distribuce přerušena úplně. S&P Broadcasting tvrdila, že se chce zaměřit výhradně na šíření prostřednictvím placených služeb, kde budou její stanice dostupné v základních nabídkách.

Firma v minulosti nejen šachovala se svými programy v rámci jednoho multiplexu, ale vystřídala i několik operátorů. Její stanice Mňam TV byla vysílána například i v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací. Obě strany se ovšem rozkmotřily. Pál Milkovics, který je šéfem S&P Broadcasting, oficiálně tvrdil, že operátor neměl v reálu takové pokrytí, jaké měl multiplex mít. Mňam TV, která z pozemních sítí odešla, se později do DVB-T vrátila. V Praze ji šíří Regionální síť 4, na západě Čech Regionální síť 17. Stanice využívá pro distribuci i některé další menší multiplexy pro vybraná města.

autor: lukpo
Spustit audio