Na český a slovenský trh plánuje vstup televize Tuty s americkou a japonskou tvorbou

27. duben 2017

Podle obchodního rejstříku za projektem stojí čtyřicetiletý Miloslav Maxa, a to na pozici statutárního ředitele i předsedy správní rady.

Dětské diváky v České republice chce oslovit nová celoplošná televize Tuty. Kromě této cílové skupiny chce cílit také na mladistvé publikum, kterému plánuje nabídnout tvorbu zejména z USA, Japonska a asijských zemí. Budoucí provozovatel této televize získal od regulátora, tedy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), licence pro terestrickou, satelitní i internetovou distribuci, a to na doméně http://tuty.tv/.

Operátoři, které redakce webu Digitální rádio oslovila, o tomto projektu prozatím nevědí. Provozovatelem stanice má být společnost Tuty Broadcasting. Podle obchodního rejstříku za ní stojí čtyřicetiletý Miloslav Maxa, a to na pozici statutárního ředitele i předsedy správní rady. Kromě České republiky chce provozovatel cílit i na slovenské publikum, což vyplývá z udělené satelitní licence. Celoplošnou distribuci v pozemním vysílání musí zahájit firma do 360 dní, nebo jí licence udělená na období dvanácti let ze zákona propadne.

autor: lukpo
Spustit audio