Na český trh míří nová placená televize Epic Drama, slibuje nejslavnější současné seriály

14. říjen 2017

„Zaplňujeme mezeru v nabídce kanálů s nepřetržitým vysíláním nejlepší dramatické televizní tvorby z celého světa,“ uvedla Irina Gofman, generální ředitelka a prezidentka společnosti Viasat World.

Na českém a slovenském trhu by měla začít 14. prosince vysílat nová placená televize Epic Drama. Její provozovatel, společnost Viasat World, v jejím programu slibuje nejslavnější současné hrané seriály z celého světa. Většina pořadů vysílaných v prime timu, tedy hlavním vysílacím času, by neměla být starší než tři roky. O které tituly přesně půjde, to však už Viasat Wolrd v tiskové zprávě neuvádí. Obsah bude možné nabídnout i formou zpětného zhlédnutí.

Stanice má být od svého startu dostupná ve vysokém rozlišení (HDTV), což už je pro tyto kanály v dnešní době standard. Není jistě náhodou zmínit, že konkurenční CBS na českém a slovenském trhu v průběhu minulého měsíce ukončila vysílání placeného kanálu CBS Drama, který byl podobného zaměření. Stanice ale trpěla tím, že nevysílala ve vysokém rozlišení, do formátu 16:9, tedy širokoúhlého obrazu, přešla poměrně nedávno a diváci si velmi stěžovali na kvalitu dabingu. Program na českém a slovenském trhu skončil prakticky bez zájmu publika.

„Jako nezávislý vysílatel nasloucháme přáním a potřebám našich partnerů a diváků a rychle reagujeme na poptávku, přičemž můžeme stavět na naší dlouholeté tradici dramatického vysílání. Zaplňujeme tedy mezeru v nabídce kanálů s nepřetržitým vysíláním nejlepší dramatické televizní tvorby z celého světa a nabízíme většinu programu i k odloženému sledování,“ uvedla Irina Gofman, generální ředitelka a prezidentka společnosti Viasat World. Ve vysílání nemá chybět mimo jiné americká, britská, španělská, italská nebo francouzská produkce.

autor: lukpo
Spustit audio