Na satelitu Astra má začít vysílat nová televize věnovaná zdravému životnímu stylu

27. únor 2017

Za projektem stojí podle informací dostupných na portálu německého regulátora KEK společnost Asklepios, která právě v oboru lékařství podniká.

Zdraví, životní styl a novinky z oboru medicíny. To by mělo být zaměření nové, volně šířené televize Gesund.TV. Program by měl být k dispozici na satelitu (nelze očekávat jinou pozici než 19.2 stupně východně, družice Astra) a v Německu taktéž prostřednictvím kabelových a IPTV sítí. Stanice počítá i s dostupností prostřednictvím OTT, tedy nelineárních platforem – dostupnost obsahu skrze internet.

Za projektem stojí podle informací dostupných na portálu německého regulátora KEK společnost Asklepios, která právě v oboru lékařství podniká. Firma na svém webu uvádí, že doktoři z její kliniky jsou často oslovování v médiích. To je pravděpodobně i jeden z důvodů, proč se rozhodla vytvořit vlastní televizní platformu. Web televizního magazínu TV Digital připomněl, že v minulosti již podobný projekt v minulosti fungoval, tehdy pod názvem Deutschen Gesundheitsfernsehen (DGF). Odstartoval v roce 2007 a po dvou letech skončil v insolvenci.

autor: lukpo
Spustit audio