Na satelitu Astra ukončí vysílání první slovenské programy ve standardním rozlišení

15. únor 2016

Pozemního vysílání DVB-T, tedy i přeshraničního zásahu na Moravě a ve Slezku, se chystané změny netýkají.

Satelitní distribuci ve standardním rozlišení vypnou na konci tohoto měsíce prostřednictvím družice Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, první slovenské programy ve standardním rozlišení, tedy v SD kvalitě. Jde konkrétně o kanály Dajto a Doma. Zájemci už budou moci tyto stanice nadále sledovat pouze ve vysokém rozlišení (HDTV). Vlajkový kanál společnosti Markíza Slovakia bude prozatím nadále dostupný i v SD kvalitě.

Šíření ve standardním rozlišení se týká také zmíněných programů v prakticky bezplatné službě Plustelka. I zde platí shodné datum jako pro operátora Skylink, tedy 28. února.

„Programová nabídka Plustelky plně závisí na rozhodnutí vysílání umožnit další přenos svých programových služeb. Společnost Towerhome, a.s. plně respektuje takové rozhodnutí vysílání. Za vzniklou situaci se našim zákazníkům omlouváme a ujišťujeme je, že se i nadále budeme snažit rozšiřovat nabídku programů na platformě Plustelky o atraktivní obsah. Stejně bychom chtěli zdůraznit, že v balíčku Plustelky zůstává programová služba Markíza,“ vyjádřil se Michal Šuran, marketingový manažer společnosti Towerhome. Pozemního vysílání DVB-T, tedy i přeshraničního zásahu na Moravě a ve Slezku, se chystané změny netýkají.

autor: lukpo
Spustit audio