National Geographic a National Geographic HD v jednotné verzi? Maďarsko už se dočkalo

25. říjen 2016

Sjednocení programového schématu sesterského kanálu Nat Geo Wild ve verzi se standardním a vysokým rozlišením už proběhlo před dvěma lety.

Společnost Fox International Channels, která je provozovatelem kanálu National Geographic, sjednotila po programové stránce od září vysílání této stanice na maďarském trhu. Znamená to, že předplatitelé tamních kabelových a satelitních služeb mohou sledovat stejný obsah jak ve standardním, tak i vysokém rozlišení obrazu. Oba kanály se od sebe liší v tuto chvíli tedy pouze obrazovou kvalitou. Stejná situace nastala už v roce 2014 u kanálu Nat Geo Wild.

Chystá se podobný krok i pro Českou republiku a Slovensko? „V tuto chvíli mohu potvrdit, že National Geographic Channel SD a HD verze se pro území ČR a SR nebude slučovat. Nadále bude SD verze jako první uvádět veškeré premiéry, bude odlišný obsah u obou verzí a pouze vybrané tituly budou odvysílány na obou TV kanálech v případě celosvětových premiér a podobně,“ uvedla pro web Digitální rádio Lada Dobrkovská, jedna z jednatelek společnosti Channels, která kanál National Geographic na českém a slovenském trhu při jednání s operátory zastupuje.

autor: lukpo
Spustit audio