Němci nakoupili kvůli přechodu na DVB-T2 miliony set-top-boxů

22. srpen 2017

Pozitivní vývoj v oblasti set-top-boxů ukazuje, že tento stav by měl nadále pokračovat. Německo bude přecházet na DVB-T2 v dalších regionech i v následujících měsících.

V první polovině letošního roku se v sousedním Německu prodalo téměř tři a půl milionu set-top-boxů. V meziročním srovnání jde o nárůst o 172 %. Může za to pochopitelně přechod ze standardu DVB-T na DVB-T2 a vypnutí analogového (kabelového) vysílání ve třech regionech. Počet prodaných set-top-boxů přinesl obrat 349 milionů euro, v přepočtu tedy více než 9 miliard korun. Nárůst tržeb je v tomto případě 255 %.

Tato čísla přinesl minulý týden prezentovaný „HEMIX Home Electronics Market Index“ za období prvního a druhého kvartálu roku 2017, který zveřejnilo sdružení zástupců a subjektů podnikající v oblasti spotřební elektroniky GFU. Naopak oblast IT produktů a segmentu PC zaznamenal pokles o celkem 10 % v meziročním srovnání a záznamová média o 12.1 %. Pozitivní vývoj v oblasti set-top-boxů ukazuje, že tento stav by měl nadále pokračovat. Německo bude přecházet na DVB-T2 v dalších regionech i v následujících měsících.

autor: lukpo
Spustit audio