Německá ARD přivítala podporu digitálního rádia Evropským parlamentem

11. říjen 2017

„I když ještě legislativní proces není dokončen, s podporou Evropského parlamentu dostáváme důležitý politický signál,“ uvedla Karola Wille, šéfka ARD a zároveň středoněmeckého MDR.

Německý veřejnoprávní rozhlas ARD vítá aktivitu Evropského parlamentu, který vyzval k podpoře digitálního vysílání DAB+, respektive k aktivitě jednotlivých vlád v oblasti zavádění této technologie. Ve společném vyjádření ARD a sdružení výrobců elektroniky ZVEI uvedli, že do budoucna je financování tohoto projektu důležité pro zachování mediální rovnováhy a zároveň se tímto krokem podpoří i jednotný evropský trh.

„I když ještě legislativní proces není dokončen, s podporou Evropského parlamentu dostáváme důležitý politický signál,“ uvedla Karola Wille, šéfka ARD a zároveň středoněmeckého MDR. Jednotlivé členské státy Evropské unie budou podle ní nyní moci na vnitrostátní úrovni pracovat na jednotném řešení pro trh starého kontinentu. Wille dále potvrdila, že digitalizace médií je v plném proudu a DAB+ v celé Evropě na vzestupu. Některé země jako Norsko nebo Švýcarsko již stanovily termín pro vypnutí analogového vysílání, takzvaný switch off.

autor: lukpo
Spustit audio