Německá ARD spustí speciální HbbTV aplikaci pro Mistrovství světa ve fotbale 2018

20. duben 2018

Zájemci z České republiky nebo Slovenska mohou hybridní aplikace veřejnoprávního média vyzkoušet například ze satelitu Astra nebo díky přeshraničnímu zásahu DVB-T2 vysílačů.

Německá veřejnoprávní televize ARD uvede spolu se zahájením Mistrovství světa ve fotbale 2018, které se koná od 14. června do 15. července v Rusku, speciální HbbTV aplikaci věnovanou tomuto sportovnímu svátku. Její součástí bude zpravodajský servis, analýzy her, diskuse s experty a také videoservis. Dá se očekávat, že aplikace bude kompletně přístupná i pro zájemce z České republiky a Slovenska, geoblokací budou omezena pouze videa.

Na našem území je možné hybridní aplikace na kanálu Das Erste využívat hned v několika platformách. Nejsnazší cestou je satelitní distribuce prostřednictvím družice Astra na pozici 19,2 stupně východně, kde je program dostupný ve standardním i vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Program vysílá také jako bezplatná součást nabídky DVB-T2 HD, v neposlední řadě je SD verze Das Erste umístěna také v nabídce kabelového operátora UPC, pro využití HbbTV je ale nutné mít vlastní přijímač, protože oficiální boxy platformy tuto technologii nepodporují.

autor: lukpo
Spustit audio