Německé diváky potěší v pozemním vysílání DVB-T2 prostorový zvuk Dolby Audio

29. březen 2017

Diváci se mohou těšit se zvukem Dolby Audio těšit například na fotbalovou UEFA Champions League na ZDF nebo hollywoodské filmy na ProSiebenSat.1 a RTL.

Dolby Audio Surround-Sound, neboli prostorový zvuk společnosti Dolby Laboratories, má být jednou z přidaných hodnot, kterou divákům v Německu přinese přechod z technologie DVB-T na DVB-T2. Tento formát budou na svých kanálech s vysokým rozlišením podporovat veřejnoprávní vysílatelé ZDF, ProSiebenSat.1 a Mediengruppe RTL.

Diváci se mohou těšit se zvukem Dolby Audio těšit například na fotbalovou UEFA Champions League na ZDF, hollywoodské filmy na ProSiebenSat.1 a RTL nebo seriály jako Myšlenky zločince nebo americkou kriminální sérii CSI. „Dolby Audio umožňuje vysílacím společnostem zprostředkovat vysoce kvalitní zvukový zážitek,“ uvedl Javier Foncillas z Dolby Laboratories. Zmíněné televizní a mediální skupiny již využívají Dolby Digital na satelitu a díky pozemnímu vysílání dokazují, jaký význam má i pro novou generaci pozemního vysílání.

autor: lukpo
Spustit audio