Netflix plánuje lokalizaci své videotéky pro další trhy

23. leden 2017

„S několika dalšími zeměmi budeme pokračovat letos v tom, jak jsme službu spustili v Polsku a v Turecku,“ uvedl šéf největšího globálního on-line videohráče.

Americká on-line videopůjčovna Netflix, která přesně před rokem globálně expandovala a legálně si je jí tak možné od ledna 2016 objednat i z České republiky a Slovenska, plánuje uvést svou lokalizovanou podobu na dalších trzích. S odvoláním na výkonného ředitele Netflixu Reeda Hastingse o tom informoval server Digital TV Europe. O tom, jakých přesně trhů by se měla lokalizace týkat, ale nehovořil.

„S několika dalšími zeměmi budeme pokračovat letos v tom, jak jsme službu spustili v Polsku a v Turecku,“ konstatoval Hastings a dodal: „Opravdu se nám líbí zvýšení zájmu o naši službu poté, co došlo k její lokalizaci a navýšení počtu uživatelů. Proto budeme podle tohoto vzoru pokračovat.“ V České republice je v současné době dostupné rozhraní služby pouze v angličtině. Videotéka už nabídla několik titulů v češtině formou titulku i dabingu. Jde ale o naprostý zlomek z obsahu, který Netflix nabízí. Pro běžné, neanglicky vybavené uživatele je služba stále neatraktivní. Kolik si u nás Netflix předplácí lidí, není veřejně známo.

autor: lukpo
Spustit audio