Nová celoplošná televize Tuty odstartuje 1. června, bude šířena bezplatně

18. květen 2017

Ve vysílání se objeví seriály Teletubbies a Winx Club, významnou roli ve vysílání má hrát i fenomén juťuberingu. Rozjed projektu si vyžádá desítky milionů korun.

1. června v půl šesté ráno odstartuje nová česká televize Tuty. Diváci ji najdou na satelitu (Skylink, bez kódování), v pozemním vysílání (Regionální síť 8), kabelových sítích (UPC, jedná se s O2TV) i na internetu – web www.tuty.tv. S distribucí počítá v České republice a na Slovensku. Stanice má být věnována divákům ve věku od 4 do 10 let, těm bude věnovaný zejména dopolední program, odpoledne a večer pak publiku od 11 do 17 let. Do budoucna chce využít i technologii HbbTV.

Co se týká obsahu televize, diváci ve vysílání najdou například premiérové díly Teletubbies, Winx Club, Degrassi nebo LOL. Nová televize nabídne i vlastní pořady jako TUTYriál, Zapotíš se! VIP u nebo Tydlity. V nich diváci dostanou například tipy na to, jak si vylepšit svůj pokoj. Ve vzdělávacím pořadu Zapotíš se! se vysílání zaměří na zdravý životní styl. „VIP u“ bude lifestylovým magazínem ze světa celebrit, Věnovat se bude i filmu a hudbě. Významný prostor má na Tuty TV dostat i fenomén „juťuberství“. Stanice spolupracuje s vybranými českými juťubery a doplní je i o některé zahraniční.

Program televize Tuty
autor: lukpo
Spustit audio