Nová televize Prima Krimi se představí příští týden, na půdě Univerzity Karlovy

27. únor 2018

Program získal minulý týden hned několik licencí – pro celoplošnou distribuci v pozemním vysílání, satelitní šíření i internet. V dalších platformách může působit jako převzatý.

Veškeré informace týkající se nové celoplošné televize Prima Krimi budou odhaleny v pátek 9. března. Právě na tento den svolala společnost FTV Prima, která bude provozovatelem připravovaného projektu, tiskovou konferenci. Ta se uskuteční poměrně v neobvyklých prostorách – na půdě Univerzity Karlovy, respektive její Právnické fakulty. Tiskové konference se zúčastní generální ředitel Marek Singer i programový ředitel Roman Mrázek.

Redakce webu Digitální rádio předpokládá, že nová celoplošná televize se objeví v některém z multiplexů Českých Radiokomunikací, v nabídkách řady kabelových a IPTV operátorů a případně také na satelitu – nabízí se zejména největší platforma na trhu Skylink. Právě s ní má FTV Prima dobré vztahy. Šíří u ní například i časově posunutou verzi vlajkového kanálu, tedy Prima +1, nebo pro slovenský trh určenou Primu Plus – obě ve vysokém rozlišení HD. V souvislosti s DVB-T nemá cenu spekulovat o variantách. Nedávný start Televize Seznam ukázal, že České Radiokomunikace dokážou nečekaně překvapit – program se objevil v obsazeném multiplexu 3. Zařazení do Regionální sítě 8 se nejeví jako logické.

autor: lukpo
Spustit audio