Nová televize Up Network se zaměří na letectví, odstartuje už tento pátek

10. duben 2017

Stanice počítá nejen s distribucí v České republice a na Slovensku, ale jak už vyplynulo z licenčních podmínek, také v Nizozemsku a Belgii.

Bývalý šéf slovenské televize JOJ a někdejší výkonný ředitel TV Barrandov František Borovský spustí se svým týmem již tento pátek 14. dubna ve 20.00 novou dokumentární televizi Up Network. Stanice věnovaná výhradně letectví bude dostupná v satelitní službě Skylink, IPTV od T-Mobilu a u našich východních sousedů pak díky Magio TV a Digi Slovakia.

Důvodem ke spuštění dokumentární stanice věnované čistě letectví je podle provozovatele skutečnost, že události v tomto oboru zaujímají vždy přední místa pozornosti u diváků. Up Network má ambici ještě v letošním roce zprostředkovat vlastní tvorbu. Má jít o kvízy, dokumenty i zábavné pořady. Jedním z formátů stanice budou Up News s premiérou vždy ve 20.00. „„Myslím, že vysílání Up Network si nejen najde svého diváka, ale že sami diváci se velmi brzy začnou podílet na jeho tvorbě,“ myslí si Vít Krčmář, šéfredaktor relace Up News.

Stanice počítá nejen s distribucí v České republice a na Slovensku, ale jak už vyplynulo z licenčních podmínek, také v Nizozemsku a Belgii, tedy trzích, kde operuje M7 Group. „Definitivně dohodnuti zatím nejsme,“ uvedl pro web Digitální rádio Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group, společnosti, která satelitní službu Skylink provozuje, a doplnil: „O zařazení programu budeme informovat tiskovou zprávou.“ Stanice bude na satelitu šířena kódovaně. Up Network počítá i s průnikem na další evropské trhy. V první fázi by měla signálem zasáhnout okolo 2.5 milionu domácností.

Předpokládané parametry stanice na satelitu: Astra 3B (23.5 stupně východně), 11797/H, SR 29500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK

autor: lukpo
Spustit audio