Nova vstoupila do DVB-T2, ve svém multiplexu ji šíří Radim Pařízek

9. leden 2018

DVB-T2 multiplex Digital Broadcasting tak v současné době obsahuje nově sedm programových pozic. Již řadu měsíců zde byly dostupné programy TV Relax a TV Rebel.

Mediální skupina Nova se rozhodla pro pokračování spolupráce na poli DVB-T2 s ostravským podnikatelem a rockerem Radimem Pařízkem. V síti jeho společnosti Digital Broadcasting se v noci z pondělí 8. na úterý 9. ledna objevily nejen programy Nova Action, Nova 2 a Nova Gold šířené doposud v multiplexu 4, ale i vlajková Nova a filmový kanál Nova Cinema. Ty jsou v rámci DVB-T součástí televizní sítě Českých Radiokomunikací.

DVB-T2 multiplex Digital Broadcasting, který bylo doposud možné naladit pouze v Praze, tak v současné době obsahuje nově sedm programových pozic (viz foto níže). Již řadu měsíců zde byly dostupné programy TV Relax a TV Rebel. Právě ty prostřednictvím svých firem Pařízek vlastní. Všechny kanály jsou dostupné pro DVB-T2 ve standardním formátu qHD, tedy rozlišení 960x540p. Ke stanicím Novy jsou připojeny veškeré technologie, jako je stopa ve formátu AAC, programový průvodce EPG i hybridní vysílání HbbTV. Právě to je v pozemním vysílání dostupné pouze v multiplexu 4.

Další informace ohledně multiplexu Digital Broadcasting přinese web Digitální rádio po dnešní tiskové konferenci operátora, která se koná od 10 do 12 hodin.

Skupina Nova vstoupila do DVB-T2.
DVB-T2 multiplex Digital Broadcasting - stav k 9.1.2018
autor: lukpo
Spustit audio