O2TV se rozšiřuje na herní konzoli Xbox, operátor se připravuje na příchod Ultra HD

20. duben 2017

Zástupci firmy na dnešní tiskové konferenci potvrdili, že formát 4K je pro ně velmi zajímavý. O2 by ho mohla začít svým klientům v demo režimu poskytovat již letos a naostro od roku 2018.

IPTV službu O2TV bude možné využívat i díky herním konzolím Xbox One a Xbox One S. Zástupci O2 a Microsoftu představili novinku na dnešní tiskové konferenci v prostorách Alza.cz. Službu bylo možné doposud využívat na přijímačích O2, a to jak v síti operátora, tak i u ostatních hráčů na telekomunikačním trhu. Poslední novinkou bylo spuštění neplaceného kanálu O2TV Free s placenou aplikací skrze hybridní televizi, která otvírá přístup k O2TV Sport.

Nastavení televizní aplikace na herní konzoli je intuitivní a zájemci si ji mohou stáhnout bezplatně v on-line obchodu Xboxu. Pro aktivaci je nutné mít pochopitelně zakoupený některý z tarifů O2TV. Operátorovi se zároveň uvedení této aplikace otvírá do budoucna možnost nabízet obsah ve formátu Ultra HD, tedy rozlišení 4K. „Xbox One S je jediná herní konzole s podporou 4K Ultra HD Blu-Ray, streamování videa v rozlišení 4K a funkcí HDR (vysoký dynamický rozsah, pozn. red.),“ sdělil novinářům Marek Fedorov, který zastupuje společnost Microsoft v České republice a na Slovensku.

Na příchod Ultra HD rozlišení se připravují postupně všichni významní hráči na trhu. Satelitní služba Skylink nedávno začala klientům poskytovat první program v rozlišení 4K – stanici Insight TV UHD. Kabelový operátor UPC Česká republika přijde s touto kvalitou pravděpodobně v příštím roce. Web Digitální rádio už plány firmy přinesl v tomto textu. Informovali jsme taktéž o uvedení nového Android boxu 2 on-line služby SledováníTV. O2 předpokládá, že zákazníkům by mohla začít nabízet 4K rozlišení v průběhu příštího roku, k pilotnímu režimu by mohlo dojít ale už letos. Firma počítá taktéž s uvedením nového set-top-boxu s podporou Ultra HD. Podrobnosti však zatím zveřejňovat nechce.

autor: lukpo
Spustit audio