Obří fúze s případným dopadem na český trh má od akcionářů zelenou

17. únor 2017

„Tím, že budeme kombinovat přední značky Time Warner a video obsah s distribucí AT&T, budeme rychleji schopni inovovat,“ uvádí se v oficiální zprávě.

Jeden z největších mediálních obchodů posledních let, fůze společnosti Time Warner a AT&T, má nyní zelenou od akcionářů prvního zmíněného subjektu. Obě americké firmy jsou jedněmi z nejvýznamnějších hráčů na poli televize a světové on-line zábavy. Time Warner je vlastníkem filmových kanálů HBO (včetně česko-slovenské pobočky HBO Europe) a drží i 45.5 % akcií CME, které pro změnu patří skupiny Nova a Markíza.

„Jménem našeho představenstva a řídícího týmu jsem rád, že akcionáři společnosti schválili návrh spojit se s AT&T. (…) Dohoda nás má posunout směrem kupředu v naší dlouhodobé provozní strategii. Tím, že budeme kombinovat přední značky Time Warner a video obsah s distribucí AT&T, budeme rychleji schopni inovovat, vyvíjet a dodávat novou generaci video služeb, takže náš obsah bude pro spotřebitele a obchodní partnery ještě cennější,“ konstatoval Jeff Bawkes, předseda představenstva a generální ředitel Time Warner. V tomto směru by se tak tato akvizice mohla teoreticky dotknout do budoucna i českého a slovenského trhu. Uzavření transakce se očekává ještě v letošním roce.

autor: lukpo
Spustit audio