Óčko nabízí nově videoreklamu a přehrání klipu přes hybridní vysílání

1. srpen 2016

Nejzajímavější podobou červeného tlačítka je ta, která představuje videoklip Generace O natočený speciálně pro hudební televizi.

Několik novinek představila hudební televize Óčko v uplynulých dnech v rámci hybridního vysílání HbbTV. Technologii mohou využívat všichni majitelé televizorů a set-top-boxů s podporou tohoto standardu, které jsou zároveň připojené k internetu. Óčko používalo v době psaní tohoto textu, v neděli večer, tři verze červeného tlačítka, kterým se do světa hybridního vysílání vstupuje – propagace hudební služby Spotify, videoklip Generace O a klasické menu, jak ho uživatelé znají.

Nejzajímavější podobou červeného tlačítka je ta, která představuje videoklip Generace O natočený speciálně pro hudební televizi Óčko. Po jeho stisknutí se začne přehrávat klasická videoreklama, tu pravděpodobně stanice používá v rámci HbbTV vůbec poprvé, a poté začne klasický videoklip. V rámci aplikace je vyrobena jednoduchá lišta. Videoklip běží mimo klasické vysílání Óčka a není jeho součástí. S touto možností už v minulosti přišla televize Prima, pro hudební stanici je tohle ale opravdu poprvé. Jak technologie jednoduše funguje v praxi, ukazuje níže přiložené video.

autor: lukpo
Spustit audio